Carantina și relațiile

M-am gândit serios la ce se întâmplă la nivel actual în lume și am realizat că începem din ce în ce mai mult să purtăm în sufletul nostru frica, am început să nu mai avem deloc încredere unii în ceilalți și prin prispa acestor probleme din ce în ce mai mult ne-am dezbinat. Ideea e că fiecare dintre noi trebuie să înțeleagă că este vorba doar de o anumită perioadă, o perioadă puțin mai complicată putem spune, dar o perioadă în care avem alte ocazii.  Mereu am susținut ideea protejării de orice lucru rău, dar acum este necesar să vă vorbesc despre ceva diferit. Am vorbit de încredere, de stima de sine, de tot ce poate surprinde viața aceasta, dar am uitat un aspect atât de important, relațiile dintre oameni.

Am avut foarte des tendința să mă izolez pentru că nu îmi doream să fiu rănită de cei din jur, acum mulți dintre noi se izolează pentru că le este frică. Într-adevăr este bine să ne purtăm de grija acestui trup, dar mai presus de toate este important să avem grijă de sufletul nostru. Sufletul nu se hrănește cu proviziile luate din supermarket, el se hrănește cu iubire, iubirea este ca o mireasmă, trebuie simțită, trebuie să îi simți cu profunzime parfumul, pătrunzând în căile tale respiratorii. Iubirea nu are farmec dacă nu este împărtășită. Dar revenind la relațiile dintre oameni, ultima perioadă de când virusul a instaurat panica, relațiile s-au rupt. Da, este normal să nu ne întâlnim unii cu alții, deoarecere așa prevede legea, ce nu văd normal, însă este faptul că ne evităm unii pe ceilalți. De pildă, putem sta în casă zilnic, dar pe lângă alte activități putem să ne scriem, să vorbim, online. Iată că a devenit și tehnologia bună la ceva. Priviți întotdeauna părțile pozitive. De fiecare dată când Dumnezeu închide un geam, ne oferă o ușă, ne oferă o altă posibilitate. De cele mai multe ori ne plângeam, ne plângeam că nu avem suficient timp de tot ceea ce ne-am dori să facem, uite că acum avem. Avem timp să stăm de vorbă cu persoanele dragi, avem timp să stăm aproape de oamenii pe care îi iubim, adică de familie, avem timpul și ocazia de a vorbi ore în șir cu persoanele singure, care ar sta să îți spună toate mărunțișurile din viața lor, pentru că nu au pe nimeni. În tot răul este și un bine.

Nu lăsați această perioadă ca să ne rupă relațiile, folosiți acest timp pentru zidirea relațiilor. Auzisem vorbindu-se ironic că dupa această perioadă vor fi cele mai multe divorțuri, chiar dacă ar fi așa, garantez că acele persoane nu se cunoșteau exact unul pe celălalt. Ai spune că nu îți ajunge o viață să cunoști o persoană și eu voi afirma categoric că ai dreptate, așa este dar… poți vedea anumite trăsături basic de caracter ale persoanelor.

Ce sunt defapt relațiile? Apelăm la dex pentru a răspunde acestei întrebări. Așa dar, conform dex-ului termenul de relație înseamnă “legătura dintre două sau mai mult persoane, popoare, state, clase “. Acum având acest termen fix să vedem ce alte întrebări ne putem adresa. Cum se formează relațiile? Sunt sigură că o dată în viață ți-a făcut o prietenă sau un prieten undeva în lumea aceasta, practic ai format o relație de prietenie. De câte tipuri pot fi relațiile? Relațiile au o varietate de tipuri, ele pot fi de prietenie, relația între părinți și copii, mai apoi relațiile bazate pe iubire etc. Fiecare relație este diferită în felul său. O relație din punctul meu de vedere trebuie întreținută. Nu poți pur și simplu să ai un om pe care să îl numești cel mai bun prieten, dar căruia să nu îi spui secretele, gândurile tale sau o poți face, dar ți-ai pune de unul singur o etichetă neplăcută și anume cea de persoană ipocrită. Nu poți ca soție să spui că îți iubești sincer soțul, dar tu să nu faci nimic pentru el atunci când are nevoie de sprijin.

Ce factori stau la baza unei relații? În primul rând, aș spune  că trebuie să fie vorba de sinceritate. O relație care nu are la bază sinceritatea este o relație falsă. Pe de altă parte însă, mai putem vorbi de disponibilitate, timp și efort. Disponibilitatea este un lucru de bază deoarece, o relație înseamnă să fii disponibil uneori chiar să renunți la tine de dragul persoanei cu care ai această relație. Apoi timpul, timpul este determinant, pentru că o legătură de acest fel necesită timp petrecut împreună. Efortul reprezintă un lucru cu o oarecare greutate, ce implică o anume concentrare. O relație se menține doar când ambele persoane luptă pentru ea, doar când ambii indivizi investesc în aceasta.

Bineînțeles că o dată cu relațiile vine și o altă catalogare a acestora, relații bune, mai puțin bune, relații toxice și câte nu au să mai fie. Vreau să mă opresc cu privirea doar asupra unui tip de relații dintre cele enumerate și anume a celor toxice. Relațiile toxice sunt relațiile care ne storc din energie şi vitalitate. Care efectiv te fac să te simți ca o baterie descărcată. Bine voi lăsa la atitudinea fiecăruia să își aleagă încadrarea relațiilor.

La final vreau să vă îndemn să păstrați vii aceste relații și în perioada aceasta dificilă. Fiți buni unii cu ceilalți, căutați-vă unii pe alții telefonic, încurajaţi-vă. Perioada aceasta va trece mai devreme sau mai târziu, la final vă doriți să ne trezim singuri? Suntem oameni, creaţi să ne iubim, susținem și încurajam unii pe alții. Nu renunțați, iubiți-vă unii pe alții, chiar dacă iubirea la distanță e mai complicată.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *