Corpul meu și nu numai…

Am avut ani la rând complexe, legate de corpul meu, de atitudinea mea, legate de mine. Dar ca și copil cele mai mari frustrări cred că apar în momentul în care cei din jur te consideră gras/ă sau orice altceva care se leagă în mod direct de aspectul fizic. Știu că și pentru oamenii mari este deseori la fel,  dar pentru copii, e ca o lege a firii, ei în mod direct se leagă de aspect. Știu de asemenea că mulți oameni au complexe legate de aspectul fizic. Complexe de-a dreptul iraționale, aș spune. Mi se pare uimitor cum unii oameni se schimbă fizic, emoțional sau pe orice altă ramură, doar pentru că asta își doresc cei din jur pentru ei. Mi se pare că trebuie să fi foarte vulnerabil pentru a face asta.

Totuși de ce unii oameni aleg să se schimbe la vorbele celorlalți? Cred că răspunsul e cheia, alegem să ne schimbăm pentru că în fond nici măcar noi nu suntem mulțumiți de ceea ce suntem. Pentru că nu ne place ceea ce vedem, atunci când trecem prin fața oglinzii, pentru că suntem și noi nemulțumiți de noi. Nemulțumirea e cea mai cumplită stare. E necesar să înveți să fii mulțumit de tine, de corpul tău, de atitudinea ta, de ceea ce ești tu. Va trebui să înveți în timp că tu ești singurul care trebuie să te iubească, că poți trăi și fără  iubirea celor din jur, dar să trăiești fără  iubirea ta e cumplit. Iubește-te, trăiește frumos, visează cerul.

Am auzit multe fete care au complexe față de un mic și amărât țesut adipos. Am cunoscut o fată care a ajuns anorexică din cauza faptului că o colegă de-a ei i-a spus odată că e mult prea grasă. De ce toate acestea? E necesar să ne oprim, să învățăm să ne iubim și să ne respectăm, corpul nostru este ca o cetate, nu lăsa pe nimeni să o dărâme, cetatea este a ta, nu a altora, tu alegi ce vrei pentru ea, nu cei din jur. M-am săturat de anii în care îmi consideram corpul mult prea nepotrivit pentru ceea ce eu eram, am început să mă satur să mă privesc ca pe o ciudată care ori e prea grasă, ori are ceva care nu e în concordanță. Nu eu mi-am ales corpul acesta, el a venit la nașterea mea, dar asta nu înseamnă că nu este necesar să îl îngrijesc, să îi ofer ce e mai bun.

Oamenii din jurul nostru au tendința de a judeca oricum, fie că ești prea gras, fie că ești prea slab, fie că ești înalt sau scund, oamenii care nu au activități fac asta, oamenii răutăcioși fac asta. Persoanele raționale în schimb, se comportă diferit, ei nu judecă pe cei din jur după fizic, oamenii trebuie să primească o șansă, oamenii tânjesc după șansa de a arăta cine sunt ei pe interior, nu cine sunt la primul impact. Oamenii merită să primească o șansă, indiferent cum arată fizic. Trebuie să învățăm că diferențele ne fac speciali, ne fac să fim atât de unici.

Ok, nu voi zice nimic nici despre oamenii grași, nici despre cei slabi. Fiecare dintre noi are dreptul să își aleagă modul în care dorește să arate. Da, știu mulți dintre noi nu avem forma corporală dorită, dar asta nu este un impediment în a munci pentru a te automulțumi. Nu trebuie să mulțumești pe ceilalți, trebuie să te mulțumești pe tine. În clipa în care acceptăm că avem puterea de a ne transforma atât fizic, cât și psihic sau moral în ceea ce ne dorim, vom putea să vedem mai departe de cer.

Am auzit multe persoane spunând, vreau să slăbesc , dar nu pot. Interesant. Și eu mereu am crezut că această gândire are la bază mult prea puțină ambiție. Vorbesc în numele unei fete care în copilărie era durdulie. Apoi după ce am crescut și ajunsesem la forma pe care aș fi crezut că mi-o doresc, tot nu eram suficient de mulțumită, mă vedeam prea slabă. Și am început să mă îngraș. Acum am un program de sport zilnic. Nu pentru că nu aș fi mulțumită de corpul meu, ci pentru că eu cred că sportul ajută sănătății și așa am grijă de corpul meu. Nu spun că fac bine, cine sunt eu să spun celor din jur să facă ca mine? Eu mereu dau sfaturi, mereu le spun celor de lângă mine ceea ce cred mai bine.

La final, nu pot spune nimănui cum să trăiască, cu ce să se hrănească, cum să își mențină corpul în formă, dar cert este că nu poți să te plângi că ești nemulțumit de forma ta, cât timp tu nu faci nimic să o modifici. Rezultatele bune vin în urma efortului. Aaa, da și o dată cu automulțumirea legată de fizicul tău, vei ajunge să ai mai multă încredere în tine, iar încrederea reprezintă o cheie ce se potrivește oricărui lacăt.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *