Credința fără limite

Am obosit să spun oamenilor despre credință. Toți cei din jur asociază credința cu ceva ce aparține domeniului creștin, ceva mult prea învechit, ceva ce nu mai contează. Credința este mai mult de atât. A avea credință, nu înseamnă a avea o gândire mult prea veche, ci a avea la în inima ta puterea de a crede în anumite lucruri.

Credința e o formă profundă a încrederii. Atunci când crezi în ceva anume, nimeni nu poate să te facă sa te îndoiești de ceea ce tu simți. Cu privire la domeniul creștin, credința e o încredere în ceea ce nu vezi, anume într-o iubire a unui Dumnezeu pe care tu nu Îl vezi, dar Îl simți. Cred că și în viața de zi cu zi ai nevoie de credință. În ce domenii? În multe. Am să las jos niște exemple de această credință.

Există o credință referitoare la dragoste. De ce? Pentru că este vorba de acea credință ce speră, la ce anume? La existența acelei iubiri de care sufletul tău are nevoie.De ce spun că aceasta este o credință și nu o încredere? Pentru că tu  mai întâi crezi în acea dragoste și apoi îți pui încrederea în persoana cu care împărtășești dragostea. Mai apoi, există o credință referitoare la prietenie. Tu crezi că persoana cu care ai dezvoltat prietenia nu are să divulge secretele tale, lucrurile persoanele și altele. Da, desigur că aceasta poate fi și încredere, doar că mai întâi tu ai încredere spunându-i cuiva lucrurile ascunse ale inimii tale și pe urmă crezi că persoana respectivă nu va spune nimic din ceea ce tu i-ai dezvăluit. Și de ce nu o va face? De dragul relației de prietenie dintre voi. Pe de altă parte însă, putem vorbi de credința care te ajută să te vindeci. Am cunoscut o persoană care a fost bolnavă de cancer și a spus după ce a biruit cu această boala că ea nu îi permite să regenereze. Interesant nu?  Dar, asta e credința. O credință ce te ajută.

Ce am vrut să spun cu toate exemplele de mai sus? Am vrut să spun că în viața credința se manifestă sub diferite forme, dar e cea mai sublimă parte a acestei lumi. De ce parte a lumii? Fiindcă fără de credință totul ar fi imposibil. Credința oferă aripi.

Mai dau un exemplu, probabil, ați observat că am tendința de a vorbi de fluturi, atunci când vezi coconașul fluturelui tu știi că într-o zi acel cocon nu va mai fi, pentru că vei ajunge un fluture. Și aceasta este o o formă a credinței.

Fără de credință viața ar fi imposibilă. Și dacă ieri a fost numită ziua lui Toma vreau să vă duc puțin și în partea religioasă. Toma a dorit să vadă pentru a crede, Isus afirmă că este mai ferice de cei ce nu văd, ci cred. De ce? Pentru că la asta se referă credința, la iubirea față de Dumnezeu. Tu crezi în Dumnezeu pe care nu îl vezi, crezi în Dumnezeul acesta pe care tu nu îl atingi, dar îl simți și uite așa credința te face să te apropii de cer. Credința te face să aduci cerul aproape de tine sau de ce nu să îți aduci cerul în inimă. Iar dacă tu nu L-ai văzut pe Isus și te simți și tu un Toma, care nu crede, cheamă-L.

M-am gândit inițial să nu scriu nimic despre sărbătoarea aceasta și am vrut să fac asta pentru că nu vreau să îmi duc blog-ul în partea religioasă prea mult. Vreau ca blog-ul meu să fie despre ceea ce simt eu și prin ceea ce simt se strecoară deseori puțin din credința ce a fost zămâslită de bunica în sufletul meu și e minunat să știu asta.

La final vreau să vă las cu gândul unei credințe ce redă liniștea. Un om ce crede se leagă de ceva, de ceva anume, poate de o iubire, o prietenie, o faptă, cine știe de ce, important e că o face. Și credința te face să fii un om bogat un om care a găsit echilibrul. Da, riști să fii dezamagit de multe ori, dar odată ce crezi ceva ce pare a fi nepotrivit trebuie să crezi și că te vei vindeca de orice rană și vei ajunge o persoană și mai putenică, cât timp vei lupta pentru asta. Și sunt fericită să știu că pe baza credinței mele voi ajunge odată pe strazile cerului, fericită să știu că oamenii nu ar putea niciodată să îmi ia din suflet ceea ce Dumnezeu mi-a pus. Și mai presus de tot ce v-am zis mai sus, credința aduce în viața oamenilor miracole. Pentru că datorită credinței ajungem să credem în miracole.

Văzusem un film care prezenta o fetiță în scaun cu rotile ce dorea să devină balerină și dorind asta atât de mult, a avut credința că într-o bună zi ea o să fie o balerină de succes. Iar la finalul filmului ajunse balerină, exact cum își dorea.

Prin credință o să ai puterea de a-ți duce drumul acestei vieți la capăt. Prin credință ai să vezi cum apare curcubeul chiar și în mijlocul furtunii. Umple-ți inima de credință și mergi la drum cu încrederea că cerul va fi de partea ta, cât timp tu porți cerul în suflet.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *