Despre oameni

Știu că există oameni de care am dori să nu ne despărțim niciodată, la fel de bine cum știu că unii oameni sunt destinați a fi aici. Ce nu știm noi, însă, este să ne detajăm de trecutul pentru care noi nu avem nici o vină. Experiențele sunt menite să ne maturizeze, să ne transforme, să ne ajute să fim cea mai bună variantă a noastră, nu pentru a ne amăgi, nu pentru a ne introduce într-o stare de decepție. Și asta nu știm noi să facem, nu știm să depășim anumite situații. Ne este greu să o facem.

Iar azi vorbesc pentru toţi, tineri, copii, toți am simțit la un moment dat pierderea unei persoane. Doar că noi oricât ne dorim nu putem împiedica asta. Ce trebuie să facem însă, este să investim, moral în ceea ce suntem noi, pentru a trece peste pentru a depăși situațiile neplăcute. În viață nu o să avem parte doar de soare și trebuie să învățăm să respectăm deciziile celor din jur, să le respectăm alegerile, conștienți fiind că la rândul nostru ne-am dori să fim respectați. Exista o vorbă „primești ce dai” sau „tratează-i pe cei din jur exact cum ți-ai dori să fii tratat”, ei bine, despre aceasta este vorba, despre respectarea deciziilor celor din jur.

Cum depășim o decepție? În primul rând totul se rezumă la psihic, la puterea pe care o are psihicul uman. Dacă tu azi îți vei pune în minte să fii fericit și vei face totul pentru a fi, vei lupta să fii. De asta zic. Trebuie să fii puternic, să înțelegi că tu nu pierzi oamenii care îți fac rău, că ei te pierd pe tine. Atunci când lupți pentru a fi puternic, poți face totul pentru tine. Tu ești un om puternic cu sau fără oamenii care îți spun că nu vei putea fără ei. Trebuie să ai grijă de tine, mai mult decât de oamenii din jurul tău. Nu nu este despre a fi egoist, ci despre a fi rațional.

Mi-a fost mereu frică să nu pierd oamenii dragi. Dar am înțeles în timp că este o gândire prea deplasată. Că de fapt oamenii care te iubesc vor  rămâne lângă tine,  îți  vor fi alături. Persoanele care te iubesc nu te părăsesc. Iar oamenii care te părăsesc și pleacă la un moment dat, sunt acei oameni care nu au fost destinați să îți aparțină.

Unii oameni vin și pleacă din viața noastră. Dar cred de asemenea că există persoanele despre care putem spune că ne aparțin, că fac parte din destinul nostru, că sunt ale noastre. Și dacă vreodată pleacă dintre noi fizic, acele persoane rămân în inima noastră. Ei pleacă, dar nu sunt niciodată uitați. În viața vei pierde oameni care au fost cândva totul, vei pierde oameni care ți-au promis iubire eternă, oameni care sunt cu tine la apus, dar pleacă la răsărit. Vei plânge, vei suferi, vei pierde. În viață câștigi și pierzi oameni dragi, dar cel mai important este să nu te pierzi pe tine Oamenii vin și pleacă. Tu ești persoana care contează.  Iar oamenii care sunt meniți să rămână în viața noastră, vor rămâne.

Dar va trebui să știi că oamenii nepotriviți vor pleca de lângă tine, chiar dacă nu vei face nimic și singur va trebui să legi rănile pe care ei le lasă, singur va trebui să te aduni și să păstrezi în preajma ta, doar oamenii capabili să vadă în tine potențialul. Și trebuie să înțelegi că aceasta este valabilă pentru orice fel de oameni din jur, prieteni, relație de cuplu și așa mai departe.

Tu muncește pentru a fi un om puternic, nu te lăsa influențat de tot ceea ce îți apasă sufletul. Tu poți, tu vei reuși chiar și singur, poți să îți ții coloana dreaptă și în fața armatei, pentru că ai învățat că adevăratele câştiguri în viață se dobândesc atunci când pierzi orice altceva, înafară de propria persoană. Cât timp te ai pe tine este suficient. Ai să reușești. E doar o perioadă grea, nu o viață ratată. Acceptă pierderile, acceptă decepțiile, ca fiind cele ce te modelează, nu te naști puternic, puternic devii în timp, după ce înfrunți greutățile acestui drum numit viață.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *