Dezmăgit dar nu înfrânt

Am fost profund marcată de eșecurile vieții, de toate acele clipe care m-au sfărâmat psihic. Dacă am participat la un concurs și nu am câștigat eram dezamăgită. Și uite așa am învățat că în viață este important să înveți. Am investit ani de-a rândul în ceea ce numeam educație, cu ore la școală cu diverse cursuri pentru a fi azi, această eu. Această eu care știe să piardă la fel de bine cum știe să se bucure de culmile succesului. Și asta e înțelesul gloriei de moment pe acest Pământ.

Încă din clasele primare mi-a plăcut concurența, mergeam la concursuri unde dădeam tot ce era mai bun în mine pentru a ajunge pe culmile succesului. Azi însă, știu că adevăratul succes este acceptarea înfrângerii. Azi înțeleg că nu totul se rezumă la a fi în față, uneori viața te așează în spate pentru a vedea dacă renunți să mergi mai departe sau lupți. Despre aceasta este. Dacă de pildă, atunci când eram micuță aș fi renunțat la participarea la concursuri, la lupta pentru perfecțiune, azi nu eram ceea ce sunt. Ba mai mult, poate azi eram o dezamăgire pentru mine, în primul rând. Dar nu am făcut-o. Nu am renunțat în drumul spre vocația mea și azi am descoperit-o. Nu am să vă mint că mi-a fost ușor când nu eram printre primii 3, obișnuită să fiu, eram tristă, tristă până când am realizat că drumul meu are și denivelări, nu e mereu drept cu un scop precis, doar că atunci când nu am un scop, pot să râd ironic vieții spunându-i că face jogging.

Astfel, înveți, când nu renunți. Victoria poate să vină acum sau nu. Mereu ia în considerare și varianta unui eșec, dar pregătește-te psihic. Să fiI ultimul nu e așa rău, să primești o mențiune nu e așa rău, să ai doar participare nu este rău, rău este să renunți la prima afirmație rea cu privire la ceea ce faci tu. Oamenii pot fi răi uneori. Tu trebuie să îți știi scopul. Trebuie să înțelegi că în viață este necesar să lupți pentru visele tale, să lupți pentru succesul dorit.

Dar mai presus de tot să nu uiți de unde ai plecat, să nu uiți cât de mult ai muncit pentru succesul tău, cât de mult ai investit în educația ta. Trebuie să înțelegi că succesul vine în urma muncii. Gloria care vine peste noapte este la fel de trecătoare. Prefer să muncesc ani  pentru a mă realiza pe plan profesional decât să primesc o faimă efemeră. Uitați-vă la modelel din ziua de azi. Vedete care au reușit peste noapte să intre în trending și alte vedete ce au muncit ani. Pentru cei care au ajuns peste noapte, succesul a plecat la fel de repede, dar celălalte sunt care au muncit, mult și în urma muncii depuse, au reușit să își păstreze numele în istorie. Despre asta este, despre reușita care e vizibilă prin muncă, nu prin vise și lucruri efemere.

 „Fără îndoială că premiul suprem pe care-l oferă viața este șansa de a lucra din greu la ceva care merită din plin efortul tău.” Spunea Theodore Roosevelt. Afirmație pe care aș vrea să o las ca un simplu gând, gând ce te va conduce spre tot ceea ce ți-ai dori vreodată.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *