În raport cu societatea…

De când eram mică, am adorat să scriu. Vedeam scrisul, ca pe o modalitate de oglindire a sufletului, modalitate atât de sigură și de discretă. Mi-a plăcut să mă joc cu cuvintele, până în clipa în care, am realizat că textele sunt un limbaj al sufletului.
Mă reîntorc la subiectul abordat în primul meu articol, sugerând ideea mentalității umane ca forță. M-am săturat să văd persoane descurajate, persoane triste, persoane distruse emoțional. Ce caut defapt? Caut echilibru și pace. Caut un moment de liniște. Carantină, panică, groază sunt câteva din elementele care au cuprins lumea. E trist, atât de trist că am ajuns să promovăm doar ceea ce prinde bine auditoriului, pentru rating, uitând cât de mare influență are asupra noastră o stire, o postare sau un anunț. Am ajuns să consider că, e mai bine să închid orice mijloc de informare pentru că abordează același subiect instaurând panica. Rolul meu, în schimb, nu este acesta. Nu am să mint pe nimeni promovând o situație globală, teritorială sau chiar locală foarte bună, dar nici nu am să permit nimănui să instaureze în acest blog, în această părticică a sufletului meu, neliniștea. Dacă în momentele acestea avem nevoie de ceva, avem nevoie de liniște. Și totuși unde o găsim? În cozile imense de la Penny, Kaufland sau Carrefour? Nicidecum. E necesar să realizăm că nu putem descoperi liniștea într-o mare de neliniște. Trebuie să fim persoane raționale, gândesc corect și acționez corect. Nu e normal, să pierdem atâta timp într-o spaimă continuă cu gândul la ce va fi. Va fi bine, nu va fi? Cine știe. Dar în Scrisoarea a-III-a se afirmă “bucuroși le-om duce toate”, sublinând poziția care este necesară în clipe dificile. Dacă faci ceva bucuros, parcă altfel trece timpul, altfel privești lucrurile. Asa că bucură-te. De ce să te bucuri? Pentru că exiști, pentru că ai șansa la o nouă zi. Aceasta e cea mai frumoasa zi din viața ta, pentru că pe aceasta esti convins că o ai. Profită de prezent. Nu stim ce o să fie în viitor, trecutul nu îl mai poți modifica. Tot ce e sigur e timpul acesta, e ziua de azi. Schimbă-ți gândirea și automat, stilul de viață v-a deveni unul mai pozitiv. Nu uita, totul pleacă de la psihic. Dar nu aștepta să vezi cerul cât timp tu privești doar în pământ.

De-a lungul timpului oamenii s-au mai confruntat cu probleme de felul acesta, pandemii,ciumă și câte altele. Totul are un scop precis, nimic nu se întâmplă fără sens. Lumea noastră e așa de mărginită, dar cerul… cerul e defapt poarta spre o altă lume. Circula într-o perioadă online, o imagine ce spunea “Privește cerul!”. De ce să privești cerul? Pentru că îți dă ocazia să te simți atât de liber, de invincibil, de puternic, iar în același timp atât de mic în raport cu miliardele de stele. Cerul oferă sentimente și senzații unice. Fă din sufletul tău un cer. De ce îți sugerez asta? Pentru că, pe cer mai apar și nori, uneori există fulgere puternice, dar mereu cerul după perioadă de furtună devine senin. Fi un om senin, tuturor le place să plece la drum cu astfel de oameni. Și mai ales, fi genul de om lângă care tu ai sta zi de zi. Stabilește principii, nu trece prin viață ca un măr pădureț, oferă ceva bun si de valoare oameniilor. Fi un cireș falnic la care toată lumea să privească cu admirație. Sunt conștientă că, nu toți vom putea fi cireși și până la urmă cineva trebuie să fie și spin. Un spin are rolul său și este bun atât timp cât nu rănește pe nimeni. Poate nu știai dar spinii au rolul de a feri plantele, de a le proteja. Caută-ți rolul. Nu renunța, alungă frica!

2 thoughts on “În raport cu societatea…”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *