Înviat în viață….

Mă văd nevoită să vorbesc astăzi despre sărbătorit. Despre adevăratul motiv al acestei sărbători. Mă văd nevoită să scriu despre Isus, despre dragostea Sa. Dacă acum 2000 de ani era încoronat cu spini, astăzi el este glorios. Dacă acum 2000 de ani spăla picioarele ucenicilor, a făcut-o ca un semn. A ce anume? A umilinței, a smereniei, a unei dovezi. Isus a vrut să dovedească că cerul iubește așa mult, încât a dat ceea ce a avut mai drag pentru tine.

De ce sărbătorim acest eveniment, numit Paște? Pentru a comemora, pentru a ne aduce aminte de o dragoste fără margini. O dragoste atât de unică, încât pe cruce și-a dat suflarea ca eu să fiu acum. Ce poți cere mai mult?

Ce ar trebui să fac în timpul sărbătorilor? Să îți amintești adevăratul motiv al sărbătorii. Mereu când este ziua cuiva, cel sărbătorit este în centrul atenție, ei bine azi nu este vorba despre un sărbătorit. Este vorba despre salvarea de la vechea cruce, prin care suntem salvați, prin care sufletul nostru capătă libertatea. Despre aceasta este sărbătoarea de azi. Nicidecum despre iepuraș, legende, basme. Aceasta este sărbătoarea dragostei, o dragoste nemărginită, dovedită la cruce, odată pentru totdeauna. De ce așa? Pentru că aici jerfa a ajuns să fie deplină.

Nu o duc prea des cu gândul la poezie, dar îmi trece prin minte o poezie și am să las versurile, niște versuri care surprind frumusețea jerfei, valoarea ei.

De n-ar fi înviat Cristos

De n-ar fi înviat Cristos,
Zădarnic-ar fi fost credinţa
Şi omul, pururi păcătos,
Îngemănat cu suferinţa,
Prin lume şi-ar fi dus căinţa,
Necunoscând ce-i biruinţa
De n-ar fi înviat Cristos.

De n-ar fi înviat Isus,
Zadarnic ar fi fost Cuvântul
Ce pretutindenea s-a spus
Şi s-a-mpânzit cu el pământul,
N-am fi ştiut ce-i Legământul
Şi veşnic ne-ar fi fost mormântul,
De n-ar fi înviat Isus.

Dar Domnul a-nviat din morţi
Şi-a arătat că învierea
Ce-a sfărâmat închise porţi,
E semnul vieţii şi puterea
Ce-aduce lumii mângâierea
Şi darul jertfei: învierea…
Cristos a înviat din morţi!

Ultimul mesaj vreau să îl las și eu cititorilor, Cristos a înviat, Cristos e viu pentru că te iubește, pentru că, pe lângă darul cel mai măreț pe care l-a dat în lume pentru tine, adică pe fiul Sau, pregătește cerul, îl pregătește pentru tine. Ce jerfă de iubire mai puternică vrei? Un cer în sărbătoare pentru tine, pentru ca tu să pășești acolo. Cerul e aproape, doar că niciodată nu poți ajunge în cer, fără a trece pe la Golgota, fără a vedea ce scump ești în ochii lui Dumnezeu. Sunt convinsă că dacă eu eram pe lumea aceasta singură, El ar fi venit și pentru mine. Tu ai această convingere? Ce înseamnă pentru tine această sărbătoare? Pentru El acum 2000 de ani a însemnat șansa de a-ți acorda ție un nou început. Pentru tine azi ce este? Ce aștepți? De multe ori mă văd așa tristă, mă simt așa retrasă, Cristos cel înviat te cheamă azi la El, așa cum îl cheamă pe Petru pe ape, te cheamă să pășești. Peste neîncrederea ta? Da, chiar şi peste ea ,el spune să îi mergi în brate. Te cheamă spre un viitor necunoscut, te cheamă pentru a-i cunoaște slava. Golgota e locul unde iubirea a reprezentat jerfa. Crucea e locul unde simt că am căpătat lumina, iar dacă tu nu crezi asta, Isus te cheamă să îl cunoști. Pascal spunea că dacă crede în Dumnezeu și Dumnezeu nu există, nu pierde nimic, dar dacă nu crede și El există, a pierdut totul. Mă simt nevoită să spun aceasta pentru că sunt conștientă că nu toți cititiorii cred, ceea ce eu cred.

Sărbătoarea aceasta este despre iubire, o iubire nemărginită care a plătit întreg prețul, o iubire mai presus de rațiune, o iubire care a schimbat viața multora. Lasă-te dus cu gândul la cruce zilele acestea. Am alergat prea mult în preajma zilelor festive pentru una și alta, Isus te cheamă să meditezi, să îți aduci aminte de El, de cel care odată a purtat o coroană de spini, deși era rege.

Și dacă azi te simți la fel ca Petru lepădat, părăsit de Dumnezeu și singur. Isus vine azi și nu îți cere CV-ul cum fac firmele la angajare, îți pune o singură întrebare: Mă iubești ?, iar dacă îl iubești, El îți încredințează, El îți Dă de muncit. El are nevoie de tine. Sărbătorile acestea mi-aș dori să fie despre cruce, despre iubirea dovedită în acel loc.

Crucea ne arată că iubirea lui Dumnezeu nu este una posesivă. Ea este una dăruitoare de Sine și nu reprezintă o dragoste plină de orgoliu, ci plină de smerenie. Crucea este ascultarea, la cruce viața se schimbă.

Vă las întăriți în inimi cu mesajul Hristos a înviat! Hristos este viu și împodopește cerul cu splendoare, pentru clipa când vei ajunge în cer, trăiește în așa fel încât să poți vedea bucuria cerului. Sărbători pline de iubire, sărbători în care dragostea de la Golgota să îți inunde inima, dându-ți seama că acolo s-a scris Salvarea.

8 thoughts on “Înviat în viață….”

  1. Felicitari Elisa Ilisiu ❤ . Ai dreptate pt multi crestini aceasta sarbatoare este ,,iepurasul , ouale rosii, cadouri aduse de iepuras , mancare multa , bautura ” si strigand tare ,,Hristos a Inviat ” dar ei nici macar nu se gandesc la adevarata semnificatie a Pastelui.
    Multumesc ca te ai gandit si la mine sa mi trimiti aceste cuvinte adevarate si in acelasi timp frumoase . Dzeu sa te binecuvanteze pe tine si familia ta ❤

  2. Într-adevăr tradiția și obiceiurile ne au îndepărtat parcă de scopul acestei sărbători, eliberarea, victoria împotriva păcatului. Să ne amintim. Dumnezeu să te binecuvânteze Elisa!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *