Mediul online

Am urmărit ultima perioadă tot ceea ce se promovează, postări, comentarii și mă văd nevoită să dau comunității mele câteva sfaturi.
Dădeam scroll pe facebook într-una din zile și am văzut niște comentarii ciudate. Bineînțeles că nu pot eu să opresc genul acesta de comentarii, dar l-am remarcat. Evident că persoana respectivă dădea cu hate în alte persoane și da, avem parte de liberă exprimare, e frumos să ne exprimăm opinia liberi, asta a venit odată cu democrația și e partea frumoasă a democrației, dar vă sugerez să aveți mereu grijă când exprimați părerea în mediul online. Nu e bine să fim răutăcioşi, cu atât mai puțin în mediul online, cu atât mai puțin când vine vorba de persoane cu care nu am avut nici o interacțiune, despre care știm mult prea puține detalii.


Este de-a dreptul adevărat că în ultima perioadă am avut mult mai mult timp de a vizualiza tot ceea ce se promovează online, dar e necesar să înțelegem că avem 2 oportunități. Și cum o vorbă din popor spune, mereu din 2 rele, alegi răul cel mai mic.
Am să încep cu partea negativă, parte ce a distrus atâtea persoane. Este simplu să te exprimi online, oricine o poate face, diferența apare la cum o facem. Majoritatea oamenilor aleg să aibă remarci distructive. Vă dau un exemplu de-a dreptul banal, exista o postare de când a început pandemia și o persoană zicea că așa merită oamenii respectivi. Cine suntem noi să fim judecătorii altor oameni? Cine suntem noi să spunem că cei din jur merită sau nu merită ceva? Cine ne-a dat nouă dreptul de a judeca pe cei din jur? Da, am susținut de mică ideea să îi spui unui om părerea face to face, dar când o faci în spatele monitorului nu dai dovadă de prea multă maturitate, nici de prea multă inteligență. Am pățit de multe ori tot online, să fiu catalogată de anumiți oameni ca fiind incultă. Cine ar putea să mă catalogheze pe mine sau pe oricine altcineva într-o anumită categorie de oameni? Îi cunoști starea persoanei respective? Știi studiile, trecutul sau chiar realizările ei? Nu, nu am fost sub nici o formă deranjată de acest mesaj, dar vreau să spun oamenilor dragi mie să nu facă niciodată asta. Nu îmi pasă, în general, de ceea ce cred restul oamenilor, am învățat în timp să apreciez oamenii care mă iubesc și să mă axez strict pe părerile lor. Dar, mă gândesc că nu toată lumea face asta, sunt tineri în lumea asta care ajung demoralizați din aceste comentarii. Toate astea doar pentru că cuvintele au cel mai mare impact asupra oamenilor. Mă voi opri aici cu partea negativă spunându-vă atât: mereu vor fi oameni care nu o să te aprecieze, mereu vor exista oameni care nu te vor iubi și vor încerca să te dărâme. Nu le da ocazia asta. Și mai mult de atât, nu fi tu un asemenea om. Tu fii unic, dacă toți din jur aleg partea stângă, tu alege dreapta, pentru că dacă turma alege ceva nu înseamnă că toți trebuie să alegem acel ceva. Frumusețea vieții constă în diferențe.
Acum partea mai puțin negativă. Dacă tendința oamenilor în mediul online este să demoralizeze pe cei din jur, să pară că sunt superiori, să își arate superioritatea prin hate, tu fii diferit. Oferă iubire oamenilor, oferă încurajări, într-o lume în care toți cei din jur aruncă cu noroi în oameni, tu aruncă cu iubire. Și dacă chiar nu ai putea face asta mai bine nu face nimic. I-am spus unui prieten zilele trecute că dacă chiar nu poți să spui ceva bun unui om, mai bine taci. E mai bine să ignori ceva decât să rănești.
Și ce mai vreau să vă spun, ar fi, super bine, să vă setați mintea spre partea pozitivă. Știind că cei mai mari hateri sunt în fond și cei mai mari fani, fani care te urmăresc atât de aproape, încât vor să îți vadă greșelile, care așteaptă să calci strâmb. Nu le oferi satisfacția asta. Da știu, toți greșim, toți greșim în unele feluri, dar atunci când greșești asigură-te că lucrurile vor fie ca în fotbal. Nu este totul pierdut când o dai în bară din contra poate fi și mai mare victoria când știi că ai dat bară gol.
Investește în ceea ce ești tu, conștient fiind, că niciodată ura nu va fi trimisă la sanatoriu, la fel cum niciodată invidia nu o să fie la școala de corecție, pentru că ele sunt niște stări, stări ce apar din ideea inferiorității. Oamenii care aruncă comentarii aiurea, oamenii care doresc să te facă să te simți prost în vreun fel, sunt exact acei oameni care au probleme cu încrederea în ei. De ce spun asta? Pentru că atunci când ești sigur pe tine, te focusezi pe ceea ce ești tu, nu pe ceea ce vor alții să devii. Atunci când ai încredere în tine, focusându-te pe ceea ce ești, nu mai ai timp să vezi greșelile altora.
Și vreau să îți zic că în lumea aceasta, întunericul nu poate alunga întunericul, cum nici ura nu poate alunga ura, ci doar dragostea. Într-o lume plină de ură și de întuneric, fii lumină, fii dragoste!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *