Mentalitatea face diferența

Viața mea a reprezentat mereu o mare de încercare. De multe ori, aveam impresia că o să mă scufund, că valurile cele mari, îmi vor lua viața și toate acestea pentru că eu nu știam să înot. Lumea în care trăim este agitată și se luptă. Nu pot să nu pomenesc problemele actuale ale societății, reprezentate de criză, virus sau mai mult, problema la nivel psihologic ce afectează cel mai mult. Aici apare nevoia și dorința, dorința de a căuta un echilibru, nevoia de a avea un punct de sprijin. Cu toții căutăm siguranţă. Vrem să ne adăpostim trupul, să îl ferim de orice rău, însă cum rămâne cu sufletul? Cine păzește sufletul tău de rele?

E dificil să fii liniște în atâta haos, e dificil să fii pace în timpul războiului. Unicitatea reprezintă cea mai frumoasă formă a diferențierii. Ai tinde să spui că încerc să port un discurs motivațional, dar mai întâi îmi vorbesc mie, mă motivez pe mine. Știu că evenimentele din jurul meu o să mă afecteze exact atât cât le voi oferi eu şansa să o facă, știu că dacă lumea aceasta o ia razna uneori, eu pot fi factorul moderator. De multe ori am spus că sunt doar un simplu om, un om care nu poate face nimic notabil. Și totuși, istoria vine cu dovezi contrarii. Am să aduc aminte doar câteva din numele importante pentru istorie, persoane considerate de cei din jur prea „ratate” pentru această societate: Bill Gates, fondatorul Microsoft, Thomas Edison considerat de şcoală „prea prost ca să învețe ceva”, Henry Ford care a avut înainte de Ford Motor Company, cinci firme ce au dat faliment. Concluzia? Persoanele sunt destinate eşecului, cu toții greşim, important e cât permitem oameniilor din jur să ne afecteze gândirea și cât de motivați suntem pentru a lupta pentru visul nostru. Dacă vei sta comod în fotoliul tău, privind la probleme și gândindu-te cât de mare e norul, nu vei putea rezolva nimic. Ridică-te, fă ceva, poate nu are să iasă din prima, important este să nu renunți niciodată. Mereu credeam că dacă am să mă ridic în vreun mod, munca mea are să fie din prima apreciată. Nu a fost deloc așa, ba mai mult am fost considerată de lume mândră, ridicolă și atâtea alte trăsături negative. Știu însă, că eu sunt mult mai mult de atât, că nu îmi doresc să permit nimănui să mă încadreze într-o anumită categorie, de parcă aș fi o anumită marfă. Am început să privesc diferit lumea din clipa în care, am îndrăznit să îmi dau mie ocazia să greșesc, să învăț, să lupt. Și fie vorba în familie, fie că vrei, fie că nu, ai intrat în familia mea, de la primul click pe acest blog…multă lume nu a fost lângă mine când am început să scriu, o mulţime de edituri din țară nu au răspuns la mail. Și? Credeți că este acesta un impediment? A fost atât cât eu i-am permis să fie. Suntem incredibili, ca ființe umane, avem o putere atât de mare asupra psihicului nostru. Autocontrolul, e cel mai minunat lucru pe care l-am observat la ființele umane.

Până la urmă…ce am vrut să subliniez cu asta…? Am vrut să îți reamintesc cititorule sau mai mult să îmi reamintesc mie că vremurile tulburi din jur încearcă să ne sfărâme, cu orice preț unicitatea, bucuria, încrederea în noi, în Dumnezeu, în frumosul lumii acesteia. Cred că, mereu, dar mereu, după ploaie o să vină și soare, că o perioadă grea la nivel global, ne oferă șansa unei perioade de liniște, de regăsire. Am alergat prea mult, acum e momentul în care trebuie să îți spui “ Oprește-te”. Cred, de asemenea, că fiecare lucru în viață își are vremea lui, de aceea nu te îngrijora când privești în jur. Nu lăsa ca inima ta să se clatine la auzirea unor vești, respectă legiile, trăiește frumos sau cum le place tinerilor să spună, trăiește viața la maximum. Ce înseamnă a trăi viața la maximum? Înseamnă supunere, înţelegere și încredere. Este necesar să ne supunem autorităților, să înțelegem că situația nu este una roz, dar să ne încredem… în cine? În Dumnezeu. În ideea că totul are un timp rânduit. Dacă Dumnezeu va hotărî cu această epidemie să părăsesc lumea, voi înțelege că încă dinainte să mă fi născut asta era pregătit pentru mine. Iar dacă dupa acest val ce sperie lumea, voi trăi, o voi face ca să leg rănile alora, ca să mângâi și nu am să îmi permit, să trec prin viață fară a împrăștia parfum, conștientă fiind că nu toată lumea are aceleași gusturi la parfumuri.

2 thoughts on “Mentalitatea face diferența”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *