Relaxarea sau evadare din cotidian

Odată cu data de 15 mai, lucrurile par a se mai fi relaxat și într-o oarecare măsură tind să cred că majoritatea dintre noi am visat la această evadare, la această relaxare, care a venit ca o gură de aer proaspăt pentru noi. De aceea, am ales să scriu astăzi despre evadarea din conduita zilnică, ca fiind o gură de aer a sufletului, ca fiind un factor atât de important în drumul succesului la care visăm fiecare.

Trebuie să ne gândim mai întâi că suntem oameni, iar oamenii au nevoie de liniște, de momente de relaxare, de clipe în care să fie doar cu ei însiși. Deseori mă număram printre acei mulți care aleg momente de relaxare, care aleg să evadeze în locuri în care se simt în mediul lor, mediul în care se simt liberi, mediu unde pot fi cu adevărat ei. Eu pățesc asta în domeniul lecturii, atunci când citesc, atunci când scriu evadez și mă aflu în lumea mea unde pot să mă exprim liber.

Unii oameni aleg să se refugieze, să evadeze în lumea muzicii, considerând acesta un alt tărâm. Vi s-a întâmplat vreodată să ascultați o melodie și să vă regăsiți în ea? În acel moment evadezi, trăiești acele versuri, simți că te regăsești în acea poveste pe care melodia o prezintă. Alții citesc și ei așa se simt liberi, își dezvoltă imaginația și sunt fericiți să vadă lumea prin alte nuanțe.

Am cunoscut de-a lungul timpului persoane ce alegeau să plece într-o escapadă pentru a se relaxa. Și cine ar putea să îi judece? Putem face orice ne dorim. Nu trebuie să ne sfiim când vine vorba de ceva ce sufletul alege. Evadarea este o necesitate și trebuie să pricepem asta și e esențial să nu judecăm niciodată trăirea unei persoane dacă nu o înțelegem. Fiecare dintre noi percepe diferit acest concept al evadării, al relaxării.

De pildă, cunoscusem un tip ce atunci când avea timp, alegea să meargă într-un loc pentru a se relaxa în natură, loc liniștit, unde ascultă cântecul păsărelelor, unde pur si simplu își limpezește gândurile. V-am spus asta ca un exemplu de relaxare.

Eu când simt nevoia de relaxare aleg să ascult muzică, o muzică liniștitoare. De obicei seara fac acest lucru.

La final, am să vă spun că nimeni și nimic nu poate să judece forma de relaxare a cuiva, doar pentru că nu o înțelege. Trebuie să înțelegem de asemenea, că fiecare are nevoie de astfel de momente. Și ca să nu vă las fără viziunea negativă asupra acestei evadări vă las mai jos un exemplu.

“ Joey: Vrei să ştii de ce nu am plecat în Franţa? Deşi mi-am dorit asta foarte mult. În Franţa aş fi putut să o iau de la capăt. Nu aş mai fi Joey, chelneriţa, sau Joey, fiica unui puşcăriaş, sau Joey, jumătatea cuplului secolului “prieteni/iubiţi”. Nu am plecat pentru că părea cea mai uşoară cale de scăpare. Cea mai uşoară cale de evadare din viaţa mea, care, în ciuda câtorva sclipiri, este destul de patetică. Dar nu am vrut să aleg asta, Dawson. Mi s-a părut că dacă rămân aici, o să devin mai puternică. Şi apoi erai tu. Dawson Leery, care în sfârşit ştie ce vrea. Dar trebuie să-ţi spun, Dawson, că oricât de complicată a fost prietenia noastră, nici nu se compară cu cât de complicată o să fie relaţia asta pe care o avem. “

Concluzia? Să evadezi prin a pleca cu totul, fugind de responsabilități este cea mai ușoară metodă de a-ți arăta slăbiciunea. Rămânând în viața asta, fiind puternic, ajungi să descoperi frumusețea vieții. Și un prieten mi-a zis odată “Crezi că în altă viață nu ar fi probleme ? “ și toată viața vor fi probleme, dar în amalgamul acesta trebuie să descoperi că fiecare viață are problemele sale, frumusețea nu e norul, ci ideea curcubeului ce o să apară.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *