Rezumându-mă la ce simt

Mă văd nevoită să îmi scriu aici. De ce am spus să îmi scriu? Pentru că obișnuiesc să îmi vorbesc mai întâi mie…mie, acelei persoane care a iubit atât de mult oamenii pe care i-a pierdut, oameni de care  nu a avut parte sau oameni care nu au știut să aprecieze ceea ce eu puteam să ofer. Și uite așa călcăm, călcăm principiile, dorințele și ceea ce noi simțim, mulțumindu-ne cu puțin. Nimeni nu merită în fond, nimeni nu merită să se simtă inferior cuiva. Dar cine ne întreabă pe noi, ce este drept și ce nu este drept în lumea asta?

Am acceptat de multe ori, de prea multe ori înjosirile de dragul iubirii. Și am să vă dau doar un exemplu banal, dovedindu-vă că nu doar eu am făcut asta. Toți am făcut-o la un moment dat. De câte ori la supărare sau nervi o persoană dragă ție, nu te-a rănit? De câte ori, la supărare, nu ai rănit pe cineva cu vorba? Pare ciudat să știi că ai rănit o persoană pe care o iubești, dar e așa really. Și apoi ne purtăm sufletul atât de încărcat prin lume, din cauza simplului fapt că a spus sau am spus ceva la nervi. Când eram mică credeam că iubirea nu rănește sub nici o formă, azi însă, știu că rănim cel mai des persoanele pe care le iubim cu adevărat. Și dacă acum ți se pare că nu o duc pe un subiect anume, așa cum am obișnuit în restul articolelor mele, vreau să te anunț că astăzi este despre o descărcare, o descărcare emoțională de care am nevoie în momentul acesta.

Am auzit oameni ce îmi spuneau că se descarcă plângând și de ce să mint…? deseori o făceam și eu, dar azi nu plâng, nici măcar nu am să mă plâng, viața e formată din alegerile noastre. Ceea ce alegem, ne definește. Ne rănește, ne readuce fericirea, ne întoarce în diverse feluri la fel cum apa este purtată de valuri. Și dacă acum vei crede că sufăr din cauza iubirii vreau să te anunț că te înseli. Doar că aveam nevoie, era necesar să îți spun azi că sufletul formează deseori amalgam de stări, adună cel mai des frustrări și ele trebuie eliminate. E mult prea complicat să mergi pe un drum cețos, decât pe unul în care totul e limpede. Și acum ai zice că nu putem ordona vremi, nu? Sigur că nu putem, dar putem alege momentul în care pronim la drum. Iar astăzi este despre descărcarea emoțională și ca drept etalon mă voi da pe mine. Obișnuiesc să scriu în momentele mele cele mai rele, îm clipele în care simt mai tare ca oricând frustrări, dureri și dor. Pentru că fiecare dintre noi avem momente în care ne descărcăm, momente în care se umple paharul cum ar spune bătrânii noștri. Dar totuși, descărcarea nu e menită să rănească. E menită să ajute. Doar că unii dintre noi înțelegem greșit acest concept, înțeleg greșit faptul că atunci când ai nevoie de o descărcare e necesar să fii sigur, pentru că nu poți să îți verși paharul pe o persoană, ca mai apoi să aștepți ca ea să te iubească. Descărcarera se face în felul tău, la locul tău, în momentul tău de intimitate. Doar nu ai vrea să le arăți oamenilor slăbiciunea ta, nu?  Doar nu le vei da lor ocazia să te vadă așa cum ești în momentele tale…? am spus doar momentele tale, pentru că vreau să te las să alegi cum le numești, de unul singur.

Oamenii se descarcă emoțional diferit. Unii scriu exact ca mine, alții fac activități fizice, spuneam de plâns sau de acele persoane care își spun afirmații pozitive pentru a se încuraja. Oamenii diferă. Trebuie să înțelegem aceasta. La fel și stările lor. Și vreau să vă spun azi că această descărcare este bună. Am avut un moment în viață în care m-am abținut din plâns în mijlocul mulțimii și atunci mi-am dat seama că nu este necesar să o fac în public, m-am retras și am plâns, m-am retras și am purificat sufletul. Descărcarea aceasta reprezintă o golire, o golire la nivel sufletesc a ceea ce s-a adunat într-o perioadă de timp. Astfel, această golire este tipică ființelor umane. Deseori copiii o fac. Vi s-a întâmplat să vedeți un copil plângând că i-a fost luată jucăria preferată? Sau plângând că mama lui nu se joacă cu  el? Așa se descarcă el, de multe ori plânge până adoarme și așa se liniștește. Pentru că oamenii au nevoie de o slobozire a tot ceea ce înseamnă simțăminte negative.

“Am învățat că oamenii vor uita ce ai spus,vor uita ce ai făcut, dar nu vor uita niciodată cum i-ai făcut să se simtă.” aceasta afirma Maya Angelou. De aceea, am spus că este de evitat descărcarea de față cu o persoană sau mai mult metaforic vorbind, pe umerii unei persoane. Nu nu zic că este rău să plângi pe umărul cuiva. Dar nu apăsând acel umăr. Nu face asta doborând o persoană care ți-a vrut binele. Atât despre descărcarea în raport cu alte persoane. E momentul de puțin egoism.

Cât despre descărcarea la nivel propriu. Fă ce simți. Dacă simți să plângi fă-o, fă-o cât simți, dar după şterge lacrimile și spune-ți că ai să reușești că tu nu ești o persoană învinsă ci din contră o persoană învingătoare. Dacă simți să faci sport, fă-o privind partea pozitivă, sportul face bine corpului. Cât despre scris, am să îți spun că în momentele în care te vei simți cel mai groaznic, vei realiza că atunci vei scrie cel mai frumos, vei compune ceva frumos, vei face ceva trainic, ceva a cărui gust va persista. Trebuie să înțelegi că o stradă ce pare a fi înfundată în viața ta nu reprezintă de fapt  un drum fără sens, ci doar un drum greșit de pe care ești nevoit să întorci pentru a găsi drumul bun. Și nu îți fie teamă să o faci. Nu e ca și cum ai mai fi fost pe aici ca să știi drumul, deci e normal să ai parte de greșeli.

Iar dacă în fizică, omul este considerat o continuă descărcare fizică de energie ce pare a afecta întregul corp, nu te aștepta ca emoțiile să fie diferite. Ele pot fi deseori un animal sălbatic flămând ce nu ar putea fi schimbat decât prin dresaj.

Concluzia? Desarcă-te dacă asta simți, fă mereu ceea ce simți. Așa vei avea siguranța că nu vei regreta. Și totuși pe drumul tău făcând ce simți, oprindu-te deseori să îți oferi momente în care vei oferi o gură de aer sufletului, ai grijă să nu rănești oamenii pe care îi iubești cu adevărat. Viața nu este veșnică, oamenii nu sunt veșnici. Aveți grijă de voi și de oamenii care vă iubesc.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *