Și totuși sunt singur…

Odată cu trecerea timpului conștientizez că fiecare dintre noi apare pe lume și deși este înconjurat de oameni ce îl iubesc, este singur, deoarece fiecare moare la final singur, că singurătatea ne încojoară fie că vrem, fie că nu. Pare ciudat să știi că ești singur când crezi că ai atatea persoane în jur, nu? În mijlocul celor mai mari mulțimi de oameni am reușit să mă simt singură, să simt că dacă am pierdut ceva am pierdut persoanele pe care le iubeam, că dacă am reușit să câștig ceva, am câștigat singurătatea. Un om drag mie mi-a zis odată că această singurătate reprezintă de fapt libertatea, ca tot el, la ceva timp după, să îmi spună că atunci când mergi acasă și nu găsești pe nimeni, singurătatea te împresoară.

Nimeni dintre noi nu își dorește să fie singur, nimeni nu își dorește să nu aibă cui să îi spună durerile, grijile, neajunsurile. Fiecare dintre noi își dorește alături o persoană caldă care să o strângă în brațe atunci când îi este teamă. Fiecare dintre noi ne dorim în întuneric o lumină, o rază, o speranță. E normal să fie așa. Toți tânjim la acea îmbrățisare ce pare că ne-ar alina fiecare durere, toți tânjim la o revedere, deși nu spunem asta. Și ceea ce nu spunem la timp, poate nu vom avea ocazia să spunem niciodată.

Nu știu cât de dură poate fi viața, cert este că la  un anumit moment al vieții fiecare dintre noi am simțit singurătatea. Partea bună însă, o reprezintă faptul că aceasta este o stare trecătoare. Sunt sigură că nu știai că acest mic „drăcușor” numit singurătate, afectează creierul la fel de mult cum o face o durere, la nivel fizic. Și este ceva ce sigur știi, ideea de singurătate te împiedică să dormi, pentru că atunci când știi că ești singur ţi se face frică.

Totuși…ce este singurătatea? Singurătatea este de fapt, o stare, îți oferă un anumit sentiment. Sadoveanu afirmă despre singurătate că „E și cumplit mormînt singurătatea. “. Acesta compară singurătatea cu un mormânt veșnic, complicat lucru. Mulți dintre noi, într-un anumit moment, ne dorim o eliberare. De ce ? Pentru că multe ne consumă, multe lucruri din viață ajung să ne devină toxice, să ne stoarcă de orice putere. Dar știți că totuși, anumite lucruri din viață reprezintă “ răul necesar “ de care ne era povestit în „Povestea lui Harap-Alb”.

M-am simțit de multe ori singură la nunți, unde erau sute de persoane. Și m-am simțit de cele mai multe ori fericită între 4 pereți sau 4 uși a unei mașini cu o singură persoană. Pentru că fericirea nu depinde de câte persoane sunt lângă tine, ci de cât de mult contează acele persoane. Și da știu, uneori, singurătatea reprezintă acea gură de aer de care ai nevoie, dar, care dacă este luată în exces duce aerul în stomac și apare ceva neplăcut. Susțin încă o dată ideea de echilibru. Fă totul într-un mod echilibrat, nu lăsa nimic să te doboare, nu lăsa nimic să te facă să cazi. În această singurătate, am impresia că sunt într-o mare, o apă în care eu nu știu să înot, în care mă lupt de multe ori cu valuri. E complicat să fii singur prea mult timp, îți oferă senzația că nu aparți absolut nimănui.

Știi care este parte bună a singurătății? Atunci când ești singur, ego-ul tău moare. În relația cu altă persoană, ego-ul există, e prezent, dar în relația cu sinele el dispare.

Și totuși la ce se rezumă aceasta? Se rezumă la lipsa de iubire pe care o primești, la lipsa de relaționare cu cei din jur. Va trebui să înțelegi că în singurătate este imposibil să supraviețuiești. Oamenii caută să scape de singurătate, dezvoltând relații, căutând iubire, formând căsnicii.

Nu am să spun că singurătate este ceva bun sau ceva rau, adevărul e că mereu fug de astfel de momente, că prefer să adorm ascultând muzică, că prefer să evit singurătatea.. Dar uneori e necesar, e necesar să fii cu tine, să vezi ce îți dorești, să vezi ce vrei. Până și în relații e necesar să ai astfel de momente, în care fiecare își exprimă dorințele. Și totuși dacă te temi de furtunile inimii, ar fi necesar să te ferești de singurătate. De asemenea, să nu uiți că cele mai mari pasiuni sunt create în singurătate.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *