Un tip de fericire efemeră

Când eram mică priveam vedetele ca pe niște modele în viață, modele pe care le-am considerat demne de urmat, modele de care mi-am legat sufletul și obișnuiam să spun că aș dori să fiu ca ele. Azi am crescut și automat mi-am schimbat gândirea, am realizat că fericirea nu vine de mână cu faima. Am învățat că ceea ce este esențial, este dorința de a fi cea mai bună variantă a ta.  

Inițial am considerat că viața în lumina reflectoarelor te face să te simți uimitor. Am crezut că acesta e drumul spre fericire, că acesta e drumul ce va oferi sufletului meu liniște. Eram așa copil. Azi știu că nu ar avea cum fii așa, pentru că în viață faima nu îți asigură un loc printre oamenii fericiți. Și copiii sau chiar adolescenții nu înţeleg absolut deloc asta. Ei cred că atunci când un om care faimă, are automat asigurată împlinirea sufletească.

Și pentru a-mi susține ideea vreau să las câteva exemple. E vorba de vedete… toate care au ajuns pe marile podiumuri ale lumii, toate au marcat istoria. Jessica Simpson, Ellis Cooper, Katy Perry toate aceste vedete au făcut parte din coruri ale bisericii, au avut parte de părinți preoți. Katy Perry având un cântec dedicat lui Satana. Aceste vedete au avut succes, au ajuns departe, au parte de ceea ce vor, când vor, cât vor. Și apoi după împlinirea planurilor lor, nu și-au împlinit sufletul. Umplându-și buzunare, și-au golit inima. Au ajuns printre cei mai bogați oameni ai acestei lumi, dar sunt cerșetori în inimile lor. Au absorbit tot ceea ce lumea le-a oferit, dar împlinirea inimii nu a venit odată cu succesul. Nu mă crezi? Haide să ne uităm la cei mai bogați oameni ai lumii, pe  care visul lor i-a omorât.

De pildă, Regele Rock ‘n’ Roll-ului, Elvis Presley la 42 de ani a decedat din cauza drogurilor. Michael  Jackson, asemenea, la 50 de ani droguri. Whitney Houston a intrat în cartea recordurilor pentru  cea mai premiată artistă din lume, practic tot ceea ce era de câștigat, a câștigat. A fost găsită moartă în cadă. Și ai tinde să te întrebi de ce droguri…? Nu le-a plăcut viața acestor oameni? Nu le-a plăcut faima ? N-au avut fani? Ba da. au avut, au ajuns unde și-au dorit și noi visăm să fim ca ei, avem postere cu ei, avem vise în care suntem ca ei. Dar ceva le-a lipsit. Și asta au simțit fiecare, că poți să împlinești visul liniștit dar tot gol să fii, tot sec să fii.

Acum te întreb: “Este faima parte din ce dorești tu? “ . Dacă da,  gândește-te unde te va duce faima, ce fericire îți va aduce faima. Esti sigur că dacă vei câștiga totul, vei fi împlinit.

Am subliniat ce am dorit. Acum vreau să vă spun niște sfaturi pe acest drum…În drumul spre faimă, în drumul spre ceea ce îți dorești, nu uita să nu te pierzi pe tine. Să nu pierzi esența sufletului tău. Nu uita în acest drum să fii sincer. Și de asemenea, că în căderile tale, vei deschide ochii. Nu faima, te va face împlinit. Nu faptul că cei din jur îți vor ști numele te va face să simți împlinirea în viață. Alege câteva persoane care îți sunt alături și ține cont doar de sfaturile lor. Nu da șansa oricui să îți influențeze drumul.

Pe drumul tău fii un om de valoare, nu neapărat unul de succes.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *