Visele și frumusețea lor

Nu îmi stă în fire, dar azi vreau să debutez cu o întrebare. Și întrebarea mea este următoarea: „Dacă ai avea garanția, că în drumul vieții tale ai avea uși deschise, ce te-ar împiedica să îți îndeplinești visul? “. Nu știu cred că îmi e greu să îmi răspund mie la această întrebare. Ai tinde să spui nimic, nu? Dar visul tău unde te va duce? Va duce visul tău spre fericire?

De multe ori am cerut lui Dumnezeu să îmi indeplinească visul. Care vis? Visul meu, visul pentru drumul vieții mele. Dacă mai ieri ca și copil credeam că visul se rezumă la influență și dorințe, azi știu că visul meu se rezumă la fericire. Care fericire? Fericirea mea, visul meu pentru această viață efemeră este să lupt pentru fericirea mea. Să muncesc, să creez. Eu am un vis pe care mulți nu îl știu, ce s-a zămislit în inima mea încă din copilărie, vreau să ajung pe culmi înalte.

Care sunt visele tale? Mulți visează să ajungă în alte ţări, în alte orașe, în alte părți, la alt job. Sau mai rău, sunt oameni care nu au vise. Știi? Se prea poate să fii printre acei oameni care nu au vise, care văd totul în ceață. Se prea poate să te simți singur, rătăcit, pentru că visul tău nu pare a fi fost îndeplinit sau pentru că nu ai un vis.

Și în viață, visul devine cheia. Spre ce anume? Spre noi orizonturi. Oamenii fără vise sunt oameni pustii. Cheia spre noi orizonturi se află, scurt, în cuvântul vis, vis pe care tu îl dorești să îl vezi îndeplinit. Știu cât de greu este să nu ai vise, pentru că trecusem recent pe acolo. În decembrie simțeam orice vis năruit, simțeam orice speranță pierdută, simțeam mai mult că sunt în mijlocul unui pustiu. Și acolo visul nu exista. Mai apoi, am văzut visul, l-am văzut în depărtare, l-am văzut și mi-a fost frică. M-am oprit din drum și am meditat. Se poate să-ţi îndeplinești un vis fără principii și eu am refuzat asta. Am refuzat să ajung la visul meu, altcumva decât prin muncă. Și iată-mă azi, deseori nu primesc admirația celor din jur, pentru că nu fac, ce fac alții, pentru că nu mă rezum la ce cred alții.

Ce poate să se întâmple cu visul în viață? Să se modifice. Cu ce? Cu un vis mai măreț, cu un alt vis mai strălucitor. Nu te lăsa. Nu îți coborî standardele visului, dar niciodată nu coborî. În drumul vieții, nu te lăsa mai jos niciodată, mergi pe drum spre glorii, speră la mai mult, crede în mai mult și fă-ți vise înalte. Nu te rezuma niciodată la puțin. Și nu uita, nimeni nu are dreptul să aducă ploaia asupra viselor tale, nimeni nu are dreptul să îți ruineze visul. Tu ești singurul care poate modifica visul tău. Și dacă în epoca asta distanța între vis și realitate e mai mică, profită de asta.

Iar dacă Enescu afirma despre vise astfel „Ce greşeală este să crezi că un copil, pentru că e mic, poartă în el vise minuscule!” , fii tu minunea, fii copilul acela mic, care nu poartă în el vise minuscule, ce poartă în sufletul său vise înalte și mai mult de atât, fii tu cel care urmează vise și nu renunță niciodată. Îmi place să las citate ale oamenilor ce au avut influență mare, pentru a ști cititorii despre cine vorbesc. Și oricum ar fi viața și drumul acesteia,  nu uita, dacă poți visa, fii sigur că poți realiza acel vis. Ai încredere în tine. Doboară frica!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *